Š. Mastný: Franšízantům pomáháme s akvizicí členů

Š. Mastný: Franšízantům pomáháme s akvizicí členů

„Úspěšný franšízant vidí v prověřeném systému TAB oporu a umí využívat jeho výhody,“ říká v rozhovoru pro odborný portál Franchising.cz Šimon Mastný, držitel master-franšízy TAB Board pro ČR a SR.

Jak se franšíze TAB daří růst?

Franšízová síť TAB Board postupně roste od svého vstupu na český a slovenský trh v roce 2014. Míru úspěchu měříme podle dvou hlavních kritérií, a to je počet franšízantů a počet členů. A samozřejmě sledujeme ekonomiku podnikání, a to jak celého konceptu, tak i jednotlivých regionálních franšízantů. Postupně se nám zvyšuje počet franšízových partnerů a současně roste i počet členů TAB, tedy majitelů firem. Aktuálně v Česku funguje 8 franšízantů a 2 contract facilitatoři, na sousedním Slovensku pak boardy řídí 2 franšízanti a 3 contract facilitátoři. Těší nás, že se stále zvyšuje průměrná doba členství, což znamená, že naši členové vidí v konceptu TAB dlouhodobě podporu pro jejich podnikání. Kromě „klasického“ modelu s franšízovým partnerem jsme také v poslední době implementovali novinku v podobě tzv. „Smluvního facilitátora“. V poslední době jsme navázali spolupráci se dvěma takovýmito kolegy v Bratislavě a v Praze.

Jsou nějaké regiony, kde aktuálně intenzivně hledáte nové franšízanty?

Franšízová síť se vždy dá rozvíjet z hlediska kvantity i kvality. Na mapě máme regiony, které nejsou zatím obsazeny franšízantem, jako například jižní Čechy, Pardubicko, severní Morava nebo severní Čechy. Dále pak jsou regiony, které jsou obsazeny částečně a my v nich vidíme větší potenciál využití. Jedna z výhod našeho konceptu je flexibilita při stanovování velikosti regionu. Na základě možností a schopnostech franšízanta se domluvíme na velkosti a rozsahu konkrétního regionu tak, aby TAB business model byl nastaven efektivně vzhledem ke členům, franšízantovi i celé síti. Takže jsme stále otevření novým a kvalitním kandidátům.

Celý rozhovor si můžete přečíst na stránkách portálu Franchising.cz.