5. ročník TAB CUP 2020 dopadl úspěšně

5. ročník TAB CUP 2020 dopadl úspěšně

Začátek září patří již tradičně velkému setkání členů TAB Board z celé České republiky i Slovenska. Jinak tomu nebylo ani letos, v době, která je významně poznamenaná pandemií COVID-19. Na letošním 5. ročníku TAB CUP to však nebylo poznat. Všichni byli nadšení z toho, že se vidí a že si mohou společně užít příjemné odpoledne zpestřené trochou toho soutěžení.

Stejně jako loni se TAB CUP uskutečnil v golfovém areálu v Hodkovičkách. Bylo tak nasnadě, že část soutěžních disciplín se týkala golfu. Pod vedením profesionální trenérky si naši členové mohli vyzkoušet odpaly na driving range nebo trefovat jamky na putting greenu. Ti, kteří se v golfových dovednostech necítili úplně v kramflecích, si své skóre mohli vylepšit při házení šipek, hře v pétanque a při řízené degustaci vína, po níž následoval vinařský minikvíz.

Sláva vítězům TAB CUP 2020

Do klání členů se zapojili téměř všichni příchozí. A to i ti, kteří nedorazili z pracovních důvodů přímo na čas, se snažili své kolegy dohnat, aby i oni zůstali ve hře o poháry a zajímavé ceny. Nakonec se titulem vítěze TAB CUP 2020 může pyšnit Marek Hanzl, majitel společnosti Agilo.cz, který svým soupeřům díky famóznímu výkonu v házení šipek utekl o pěknou řádku bodů. Na 2. místě skončil David Rys, majitel DR Technology. Pohár za 3. místo si odnesl Tomáš Kmoch, majitel T.H.K. Rest Group. Květiny vítězům věnovala společnost Jungle Interiors s.r.o., lahev kvalitního vína pak společnost First s.r.o.

Vzhledem k situaci, která dnes v České republice a na Slovensku panuje v souvislosti s pandemií COVID-19, musela i naše akce proběhnout za zvýšených hygienických podmínek. Ale i to jsme zvládli díky našim členům. Společnost Volter s.r.o. nám nainstalovala desinfekční stojan, společnost IQHUBS s.r.o. pak představila svůj přístroj Thermo Guard, který slouží k bezdotykovému měření teploty, což je vhodné nejen na akce, jako byla ta naše, ale i pro firmy, které chtějí kontrolovat kondici svých zaměstnanců při vstupu na pracoviště.

Součástí akce byla také dobrovolná dobročinná sbírka, jejíž výtěžek byl věnován nadaci Post Bellum. Tato nezisková organizace od roku 2001 vyhledává a nahrává vzpomínky pamětníků klíčových momentů 20. století. Založila ji skupina českých novinářů a historiků, kteří se potkávali na tiskových konferencích a výročních pietních akcích a byli přesvědčeni, že pamětníci musí dostat příležitost svůj příběh vyprávět vcelku, souvisle a detailně. Stěžejním projektem Post Bellum se proto stala Paměť národa, sbírka vzpomínek konkrétních osobností, fotografií, deníků a různých archiválií z období totalit 20. století. V TAB Board jsme velmi rádi, že můžeme přispět na tuto aktivitu, díky níž získávají pamětníci hlas, kterým mohou oslovit celou veřejnost – všechny ty, co poslouchají a poslouchat by měli. Jsou totiž věci, na které nesmíme zapomenout.