Nový franšízant pro Brno a okolí

Nový franšízant pro Brno a okolí

Předávání certifikátu TAB Board, nový franšízant Tomáš Petrů

Podpora podnikatelů v Brně a jeho okolí sílí díky dalšímu regionálnímu řediteli. Nový franšízant Tomáš Petrů bude mít na starost region Brno-venkov, Blansko, Prostějov a Vyškov. Ve své práci se členy TAB Board chce zúročit své mnohaleté zkušenosti z korporátního prostředí i vlastního podnikání.

Zajímalo nás, mimo jiné, s čím do spolupráce s TAB Board nový franšízant jde.

Co jste dělal před tím, než jste se stal franšízantem konceptu TAB Board?

Letos je to přesně 10 let od chvíle, kdy jsem založil společnost BRAVO CONSULTING, ve které pomáháme majitelům středních a menších firem být úspěšnější, mít více spokojenějších zákazníků, být efektivní, inovativní a naplňovat své podnikatelské i osobní cíle. Kromě toho jsem tak trochu i malým investorem, zejména v oblasti nemovitostí a zajímavých startupů či menších zavedených firem. Předtím byl můj pracovní život více než 15 let spojený se společnostmi v rámci energetické skupiny E.ON Czech, kde jsem takříkajíc profesně vyrostl a získal neocenitelné expertní i manažerské zkušenosti nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Kde jste se s konceptem TAB Board setkal prvně?

S detaily konceptu TAB Board jsem se setkal až v rámci jednání s představiteli vedení TAB Board CZ & SK, které jsem inicioval z mé strany s cílem dozvědět se více. Předtím jsem měl k dispozici pouze základní informace, které jsem našel na internetu. Princip poradních týmů z obecného pohledu je téma, na které jsem za svůj život narazil vícekrát – jednak v odborných knihách či publikacích s články o úspěšných podnikatelích, druhak v průběhu mé praxe manažera a podnikatele. A nyní se ty dvě cesty setkaly.

Čím Vás oslovil? Co Vás ke spolupráci přimělo?

Jak jsem zmínil, když jako podnikatel máte svůj poradní tým, je to něco, co z mého pohledu výrazně napomáhá k vaší úspěšnosti nejen v podnikání, ale může to mít pozitivní dopad i na váš osobní život. Podnikatelský a osobní život jsou totiž dvě propojené nádoby. Jakmile jsem pronikl více do tajů konceptu TAB Board, zjistil jsem, že je to úžasně praktický, skutečně přínosný a také do detailu propracovaný program. Když jsem o tom zpětně přemýšlel, tak jsem si uvědomil, že jsem vlastně něco takového podvědomě hledal, ale nevěděl jsem, že hledám právě TAB Board. Ptáte se proč? Protože beru moje poslání pomáhat podnikatelům vážně a snažím se neustále posouvat sebe i své klienty a spolupracovníky dále. Občas jsem měl pocit, že mému klientovi již nemohu nabídnout tolik, jako kdyby využíval svůj vícečlenný poradní tým. Ale zároveň jsem věděl, že takový poradní tým si málokterý menší nebo střední podnikatel může dovolit. Někdy jsme to nahrazovali zapojením dalších expertů, což do jisté míry fungovalo, ale bylo to spíše jednorázové řešení. Prostě mít svůj poradní tým složený z více vzájemně si nekonkurujících podnikatelů, jehož využívání je pro vás bez problémů finančně dostupné, je řešení, u kterého jsem si jistý, že našim klientům výrazně pomůže. Proto jsem se rozhodl pro spolupráci a naše společnost BRAVO CONSULTING se stala držitelem licence TAB Board pro okresy Brno-venkov, Blansko, Prostějov a Vyškov, tedy v krásné oblasti jižní Moravy, která je zároveň i mým domovem.

S čím do spolupráce s TAB Board jako franšízant jdete?

Skutečnost, že budeme schopni umožnit našim klientům, aby měli svůj vlastní poradní tým, navíc doplněný osobním business koučinkem a dalšími propracovanými nástroji TAB, mi dodává potřebnou pozitivní energii do dalších kroků. Mám ambici dát dohromady určitý počet boardů v daném regionu a zapojit do nich aktivní podnikatele, kteří o to budou stát a kteří z toho budou profitovat. Těším se také, že díky TAB Board budu mít příležitost potkat se s dalšími zajímavými lidmi.

Co vidíte jako jeho hlavní výhody a přínosy pro podnikatele?

Jako majitel firmy stojíte víceméně každý den před úkolem něco rozhodnout. Ve velkých firmách se můžete poradit například se členy managementu, představenstva nebo dozorčí rady. Ale tak, jak jsem poznal život ve velkých firmách, tak vím, že není pravidlem, že v takové situaci vždy obdržíte od těchto členů nezištnou zpětnou vazbu a nezaujatý pohled podnikatele na daný problém. Díky TAB Board a našim službám, které si můžete jako majitel menší či střední firmy hravě dovolit, na takové rozhodování nebudete sami. Vlastní rozhodnutí za vás sice nikdo jiný neudělá, ale budete se moci rozhodovat s vědomím, že jste udělali maximum pro to, aby vaše rozhodnutí bylo správné. Jako člen TAB Board máte oproti ostatním podnikatelům tu výhodu, že máte nablízku někoho zkušeného, obdobně naladěného, který vám ochotně poskytne radu, dá otevřenou zpětnou vazbu, svěří se vám s vlastní zkušeností, klade vám výzvy, které vás nutí kriticky přemýšlet, a hlavně – který to s vámi myslí dobře a chce vám pomoci.

Zajímá vás, kdo může být franšízant TAB Board? Zda jste to třeba i vy, zjistíte zde.