Být první znamená příležitost, ale i spoustu práce

Být první znamená příležitost, ale i spoustu práce

Franšíza konceptu TAB Board nabízí příležitost k vlastnímu podnikání i profesionálním koučům, kteří chtějí své dosavadní fungování spojit se silným partnerem. Díky takové spolupráci mohou své zkušenosti předávat širšímu okruhu klientů.

Právě z řad profesionálních koučů přišel do TAB Board Igor Axamit, který se tak stal prvním franšízantem konceptu na Slovensku. „Jako kouč a podnikatel jsem hledal funkční a ověřený systém pro rozvoj podnikatelů,“ vysvětluje Igor svou motivaci stát se součástí týmu TAB Board. Fakt, že se může stát franšízantem-regionálním ředitelem, pro něj byl velmi zajímavý. Ve franšízingu totiž vidí možnost využívat ve svém podnikání propracovaný systém a stát se součástí určité komunity. Navíc díky svobodě, kterou mu samostatné podnikání poskytuje, zůstává pánem svého času a byznysu.

Ačkoli Igor Axamit podniká již od roku 2000 jako certifikovaný kouč, i pro něj byl vstup do franšízového systému TAB Board ve znamení osvojení si nových dovedností. „Největší výzvou byla práce s lidmi, hledání řešení, financování technologií a také plánování cash-flow,“ prozrazuje Igor s tím, že vzhledem k tomu, že se jedná o práci s lidmi, není nouze o nejrůznější překvapení. Ale i s nimi si díky svému pracovnímu nasazení a vedení TAB Board dokáže poradit.

Právě podpora ze strany poskytovatele franšízové licence, pražské centrály TAB Board, hrála velkou roli při rozbíhání prvních „boardů“ na Slovensku. Důležité bylo zejména kompletní zaškolení, kterého se Igorovi dostalo. Na nedostatek podpory ze strany TAB Board si však Igor nemůže stěžovat ani teď, kdy pod hlavičkou této sítě již nějaký čas podniká. „Stejný model, který využíváme pro naše členy, používáme i my. Jakýkoli problém, který nastane, sdílíme a řešíme společně. Neustále se vzděláváme a zvyšujeme svoje kompetence,“ vysvětluje Igor Axamit s tím, že podpora ze strany vedení je potřebná zejména proto, aby jako podnikatel nepřešlapoval na místě, ale pohnul se dál. Také proto mu „dozor“ ze strany centrály TAB Board nedělá žádný problém.

Donedávna byl Igor Axamit na Slovensku jediným franšízantem sítě TAB Board. „Jsme tak trochu jako pionýři v segmentu poradenství pro malé a střední podnikatele. To přináší na jedné straně velké příležitosti, na straně druhé je pak zapotřebí velké úsilí,“ říká Igor, který má v Bratislavě otevřené dva „boardy“ a těší ho, že povědomí o značce TAB Board roste.

Firmy, kterým v rámci svých „boardů“ pomáhá v jejich rozvoji, působí v různých oblastech. Najdou se mezi nimi jak výrobní firmy, tak i ty, které svým klientům poskytují nejrůznější služby. Dá se však říci, že mají jedno společné. Nejčastěji řeší vztahy se zaměstnanci a jejich motivaci. „Mezi témata, se kterými jim pomáháme, tak patří hlavně vedení lidí, udržení si klíčových zaměstnanců a s tím spojený úspěch celé firmy,“ prozrazuje Igor Axamit s tím, že svou budoucnost v TAB Board vidí jasně. Jeho cílem je totiž v brzké době otevřít další „board“, zvětšit členskou základnu a rozšířit ji také o mladší podnikatele.

Chcete se i vy stát součástí týmu regionálních ředitelů sítě TAB Board? Zjistěte, co vše vám může franšízová spolupráce přinést.