Konference TAB CZ&SK

Konference TAB CZ&SK

Konference TAB CZ&SK se stala jedním z nejvýznamnějších každoročních setkání pro členy této organizace v České a Slovenské republice. Letos byla tato událost obzvláště významná, protože jsme slavili kulaté 10. výročí působení TAB CZ&SK v tomto regionu. Místo konání jsme pečlivě vybrali – nádherný golfový rezort na Konopišti, který poskytl ideální prostředí pro kombinaci práce a relaxace.

Program konference byl bohatý a nabídl účastníkům odpoledne plné zajímavých a inspirativních přednášek, které se zabývaly různými aspekty podnikání a osobního rozvoje. Jednou z hlavních přednášek bylo téma „Firma jako kmen“. V této přednášce jsme se ponořili do světa firemních rituálů a jejich důležitosti pro soudržnost a úspěch týmu. Rituály ve firmě fungují jako pojítko mezi zaměstnanci, pomáhají budovat silnou firemní kulturu a zajišťují, že se zaměstnanci cítí jako součást něčeho většího.

Další inspirativní prezentace nám přinesla fascinující pohled na to, jak lze AI využít nejen v pracovním prostředí, ale i v každodenním životě doma. Ukázala nám několik praktických příkladů a aplikací, které mohou ulehčit práci a zefektivnit procesy, což nám umožní věnovat více času kreativním a strategickým činnostem.

Jedním z neobvyklých, ale velice osvěžujících bodů programu bylo umění „rychlého odpočinku“, kde jsme si vyzkoušeli techniky, jak si krátkodobě, ale hluboce odpočinout. Tato dovednost nám umožňuje regenerovat tělo i mysl během několika desítek sekund, což je v dnešní hektické době nesmírně cenné.

Závěr odborného programu byl věnován diskusi s děkanem podnikatelské univerzity VUT Brno, který s námi probíral klíčovou otázku spojení teoretické výuky s praktickou aplikací ve světě podnikání. Tato diskuze otevřela mnoho zajímavých pohledů na to, jak mohou univerzity a podniky spolupracovat na přípravě budoucích lídrů, kteří budou mít nejen teoretické znalosti, ale i praktické dovednosti.

Po celém dni plném inspirace a nových poznatků následovala společná večeře, která vytvořila prostor pro neformální setkání a navázání nových kontaktů. Vrcholem večera bylo krájení dortu na oslavu našich 10 let úspěšné činnosti a tombola, která přinesla radost a napětí do závěru večera.

Odezva na akci byla vynikající. Naši členové ocenili příležitost opět se setkat, sdílet zkušenosti a načerpat nové inspirace. Už nyní se těší na příští rok, kdy se opět sejdeme, abychom pokračovali v našem společném růstu a rozvoji.